Monday, 16 July 2012

Baju Nikah

Sedar tak sedar dah 3 bulan tak berceloteh.Bukannya tak ingin tapi sibuk dengan kerja.

Awal tahun hari tu, kami dah gi shopping untuk baju nikah tapi takde le sampai KL.Tak kuasa nak layan  jam dan orang ramai yang penuh sesak.Destinasi kami hanyalah di sekitar Kajang dan kedainya ialah Gulatis.
Mula-mula tu pening juga nak cari warna baju nikah. Biasanya orang wat baju nikah mesti guna wat white,off white,cream.

Memang pening sangat.Lepas dok sms and tanya pendapat...kami berpakat beli warna grey/silver.Nasib baik time tu sales.
Nak jadi kisah ni pendek..bila dah balik rumah dok terfikir...sesuai ke warna nih.Macam tak kena jer.Last-last tak jadi ambil warna tu sebab macam tak sesuai pulak dengan suasana masa nikah.Even mat salleh kahwin pakai clear colour...kita pun nak gak warna clear, simple,pure.Jadi kain tu buat apa? Takkan nak buang kot. Agaknya dah rezeki parents..diberikan kepada mereka untuk dipakai pada majlis tersebut nanti.


No comments:

Post a Comment